kürt açılımı

    hafızaları bir balığındakinden de beter olanların, sözde hümanist ve de kalbi insan sevgisi ile dolup taşmış olanların tutturduğu açılım. eşkiyanın rahat rahat köşkünden, "öldürün" emri verebildiği, vatanımın her karış toprağının parça pinçik şekillendirilip dünyaya sunulabildiği kadar özgür bir ülkede, özgürlük isteyenler elbette kanı ebediyen kurumayacak olan ve "öldü" denilmesi dahi haram kılınmış aziz şehitlerin kanında boğulacak olan açılım.
    (15.09.2009 00:19)

ermeni tasarisi

    sözde, türklerin ermenilere karşı soykırım yaptığı iddiası ile abd temsilciler meclisi dış İlişkiler komitesi'nde 21'e karşı 27 oyla kabul edilen tasarı. ben ceddinin ermenilere karşı soykırım yapmadığını çok iyi bilen bir türküm. (bkz: sozde ermeni soykirimi) son günlerde yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen bir ermeni diaspora dingilliği yine türkiye de yaşayan ermenileri tedirgin etti. bizlere fatih sultan mehmet han'ın emaneti olan ermeniler bizlerden ne acıdır ki tedirgin. haklı haksız işin o kısmı sayfalarca yazılsa çizilse bir yol alınamiyor. her kişi kendini bilse ve kendini bilen de toplumda doğru bir yer edinse saygınlık yayılır belki. o zaman da iş duygulara iner. şimdilerde acilen, türklerin, muhakkak, hatırlaması ve dahi durmadan birbirine hatırlatması gereken tek şey "türk ermenilerinin" birer emanet olduğu ve emanete kalkan elin ise mutlaka kırılacağıdır. ayrıca türkiye'de yaşayan ermeniler bu tasarının kendilerini bağlamadığını açıkça ilan ettiler. artık düşmana karşı ermenisi türkü uyanık olmak ve bu tasarıyı hep beraber ziplememek lazım zaar.
    (14.10.2007 21:15)

küçük rüzgar

    an itibari ile ankara'dan diyarı seyreyleyen vampir...
    (10.10.2007 05:49)

evlat sevgisi

    bahşedilmiş en öğretici duygu. (bkz: evlat)
    (08.10.2007 02:58)

cici anne

    halk arasında annenin çok yakın arkadaşı ve de kendisi ile ilgili bazı manevi sorumlulukları üstlenmiş kişilere de cici anne denilmektedir. şöyle ki; bu cici anneler çocuğun evdeki her şeyini bilir. sadece çocuğun olsa iyi tüm aile sırlarını neredeyse bilir. zira annenin arkadaşıdır. hatta onun bilmediklerini bilir bu cici anne. kimse ona ister misin al sana cici anne demez bu arada. çocuk mecburen büyüyünce o kadını sevse de sevmese de cici anne demek zorunda kalır.
    bu cici annelik mevzuu araştırmaya değer bir konudur. eşeledikçe nice cici anne hikayeleri ve o hikayelerin altında nice dramlar ve sırlar olduğunu öğreniyor insan. bu annelik makamının anlamı ile birlikte bağların nasıl kurulduğunu ve kimlere ne yakıştırmalar yapıldığını da öğreniyor insan. sonuç herkesten cici anne olur mu?
    (07.10.2007 02:33)

mini etek ve tayt modası

    1970'li yıllarda etek altına giyilen pantolon modasının günümüze uyarlanmış hali... modanın ve diğer çoğu şeyin kendini tekrarladığı şu günlerde biraz yaş almış kimseler bu tür analizleri yapabiliyorlar. ama gereksiz gibi görülen bu analizler her şeyin kendini nasıl da tekrar ettiğini ve tarih tekerrürden ibaret sözünün de ne denli doğru olduğunu açıkça ortaya koyuyor. tarih denildiğinde ne anladığınıza göre durum da değişir zaar. ayrıca kimi insanlarda çok iğreti duruyor.
    (07.10.2007 02:13)

şevval sam

    türk müziği söylediğinde taş plaktan dinlediğiniz duygusuna kapılmanızı sağlayan ender günümüz sesi. güzel, sempatik ve narin bir kimse. batari çaldığını biliyor muydunuz? artık biliyorsunuz.
    (07.10.2007 02:04)

ha1ime

    naifliği ve zarefatiyle kendisine hayran bırakan, lakırdının en orta yerinde üzerine döktüğüm kaynar çaya rağmen bendenizi dinleme çabası beni derinden etkiledi. ya beni sevdi ya da yanımda oturduğu için alttan aldı. ama biz kendisini tanıdığımıza pek bir bahtiyar olduk...
    (04.10.2007 00:13)

anarsi nerede anarsist orada

    geçen yıl ramazan zirvesinde bir türlü buluşamadığım bu nedenle büyük bir hasret ile koca bir senenin ardından buluştuğum vampirella. pek bir beceriksiz organizasyona imza atması nedeniyle hışmıma uğrayarak beni yakından tanıma imkanı da bularak koca sene beklediğine şükreden akıllı vampirella. birbirimizi pek ama pek çok sevdik, saydık vesselam...
    (04.10.2007 00:08)

catlakzombie

    nihayet nur cemalini görebildiğim, gördüğüm için hiç de pişman olmadığım, fekat boydan tüm hayallerimi yıkan vampirella... ürkek ve nazlı tavrının altında koca bir dünya gizleyen güzel gönüllü çatlağım.
    (03.10.2007 23:49)

konya

    yolu ayrılıktan geçenlerin ümit kıblegahıdır.
    (27.09.2007 03:19)

argus wishingwell

    uzun ve hayırlı bir ömür sürmeni dilerim sevgili argus.
    (24.09.2007 02:13)

sevmek

    kimi zaman da evet demekle başlanılabilen bir erdem.
    (24.09.2007 00:42)

vampircik sözlük

    bir süredir tüm şiir ve sarkıların sözlerini bulabileceğim bir diyar halina gelmiş sözlüğüm.
    (22.09.2007 01:27)

osmanlı devleti

    ceddim.
    (22.09.2007 01:18)

sayfa: 1-2-3-4...-18

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.